top of page
Fotofolies x Jolien Legrand-89.jpg

Wie ben ik?

Ik ben Jolien Legrand. Moeder van Noor (7), Hannes (5) en Eve (2).

Sociaal pedagoog van opleiding en in hart en nieren.

Ik ben eeuwig gefascineerd door groei, ontwikkeling en verandering, maar werd omvergeblazen door de kracht van stilstaan.

Verhalen

We zijn op verschillende manieren het contact met onszelf wat kwijtgeraakt. In haast en perfectionisme, in maatschappelijke verwachtingen, in hoe we ons samenleven georganiseerd hebben.

 

We dreven af van onze natuur, onze oorsprong, de manier waarop we in elkaar zitten. En nu botsen we op muren, in ons leven, ons werk, onze opvoeding en onze systemen.

 

Ik geloof dat het anders kan. Dat we andere verhalen kunnen schrijven en vertellen, over onszelf en elkaar, over de wereld, over opgroeien, over wat winst en groei en meerwaarde echt kunnen betekenen. Dat we kunnen vertrekken vanuit vertrouwen in plaats van angst, en dat ons dat in een heel nieuwe wereld kan brengen.

 

Als we het anders willen doen, begint het met anders te kijken. Anders praten over dingen. Ik geloof sterk in woorden. Ze schijnen een ander licht op wat belangrijk is en wat vanzelfsprekend lijkt. 

 

Misschien ligt de sleutel wel bij ons. Om ons er bewust van te zijn en om met kleine beslissingen de wereld te veranderen.

Ik voed kinderen op die hun eigen tempo en noden mogen volgen, ook als de omgeving iets anders verwacht.

Ik maak zelf andere keuzes dan gemiddeld, op sommige dagen makkelijker dan op andere.

Ik wil hier ruimte bieden aan andere mensen, aan jou, om dat ook te voelen, dat het anders kan en mag.

Trager, stiller, meer in verbinding met onszelf en elkaar. Gevoed en voedend, in plaats van om ter meest en hardst.

Fotofolies x Jolien Legrand-53_edited.jpg
Yule

Het midwinterfeest, het donkerste punt en tegelijk het meest hoopvolle: het licht keert terug. 

 

YULE is stilstaan. Leegte. De witruimte tussen het vorige en het volgende, zonder dat het moet opgevuld worden. Een moment waarop de natuur schijnbaar vastloopt, maar ondertussen de vruchtbare, voedzame bodem voor wat binnenkort zal kiemen. Naar binnen keren, stilte vinden, omdat we die rust ook nodig hebben in de balans van het leven.

 

YULE is een kantelpunt. De overgang van donker naar weer lichter. Een periode om opnieuw richting te geven aan wat voor ons ligt. Het venster van mogelijkheden en nieuwe opties open zetten, kiezen voor grote of kleine veranderingen en van daaruit verder groeien.

 

YULE is feest. We vieren het vertrouwen en de hoop in de toekomst. In een lente die steeds weer komt en kiemt. In een nieuwe richting, een nieuw leven, een nieuw kindje, nieuw werk, een nieuwe aanpak of prioriteiten. Vooral een nieuw laagje van jezelf dat je ontdekt. 

 

 

Ik geloof dat er kantelpunten zijn in ons leven, waarop zoveel open ligt. Periodes waarin we voelen dat er andere opties zijn, of nodig zijn, en misschien meer bereid om ons gevoel te volgen.

Een kindje krijgen, iemand verliezen, een nieuwe fase ingaan of tegen een muur aanlopen.

Fotofolies x Jolien Legrand-126.jpg

Voeden

Net op die momenten, is het zó belangrijk om goed ondersteund te zijn. Om gevoed te worden. Om te begrijpen wat er gebeurt, waarom je overweldigd bent of stress hebt, waarom je lichaam en je hoofd plots niet meer doen wat jij wil en altijd deed.

 

Als je voelt dat het wat je doet niet meer klopt, niet meer werkt, niet meer past. Als je op zoek wil naar een ander verhaal, dan zoek ik heel graag met je mee.

 

Je mag daarin gedragen worden, je moet dat niet alleen doen. We zijn niet gemaakt om het alleen te doen.

 

We gaan terug naar de essentie, onze focus op de meest waardevolle dingen. Echt voelen en terugkeren naar wat je nodig hebt, en dan een weg zoeken die bij je past

Je mag jezelf dat gunnen, je mag dat andere pad helemaal omarmen. Het is jouw pad.

Mee op pad?

Dat kan! En dat mag, ook voor jou!

Los van verwachtingen van anderen, los van de haast en het perfectionisme die we bijna tot kunstvorm hebben verheven.

 

Terug dichter bij je intuïtie en je buikgevoel, keuzes maken die aansluiten bij je energiepeil, de balans bewaren op een duurzame manier, zonder ervoor te moeten vechten.

 

Helemaal jezelf zijn. Bij jezelf tot rust kunnen komen. Vertrouwen dat je je eigen kompas al bij je hebt.

Keuzes maken die echt bij jou passen, die juist voelen.

Ik wil je graag een plek geven om te landen. Om jezelf terug te vinden in de drukte. Een plek waar je jezelf mag zijn, onvoorwaardelijk, waar je de warmte kan voelen. Waar je kan terugkeren naar de essentie.

 

Laat me je voeden, met inzichten en vertrouwen. Met rust en geruststelling. Samen kunnen we terug ruimte maken. De weg effenen voor een leven dat past.

Zoals ik er nu naar kijk, is de wereld op hol geslagen. Als we kijken naar het nieuws, op sociale media, maar ook in ons eigen leven.

De afgelopen jaren verbouwden we ons hele huis en kregen we drie kinderen. We kregen allebei een burn-out en veranderden van werk. En toch bleef ik tegen muren aanlopen.

Misschien moeten we niet blijven proberen om mee te draaien in een systeem dat ons niet dient. Misschien klopt het systeem niet meer. Ik gaf mezelf hier toestemming voor, en voel dat er op zoveel manieren los te komen is.

 

YULE is mijn eigen kantelpunt. Ik bleef een jaar thuis om te moederen voor onze kinderen, maar vooral ook voor mezelf. Om terug te komen bij mijn essentie. 

Mentale gezondheid was al mijn levenswerk, mijn grootste drive. Dat hoeft geen perfect evenwicht te zijn, maar ik schrijf heel graag mee aan een nieuw verhaal. Voor mij, voor jou en voor de wereld om ons heen.

Contact

Mortselsesteenweg 119
2100 Deurne, Antwerpen

+32 484 264 999

  • Facebook
  • Instagram
Maillijst
bottom of page